Axel Berger, az igazgatótanács elnöke a felügyelő-bizottságban folytatja munkáját, utódja Dr. Marcus Söldner lesz


A CarGarantie igazgatótanácsának elnöke, Axel Berger (62) 2019. január 1-től a vállalat felügyelőbizottságában folytatja munká-ját. Az igazgatótanács elnökségét Dr. Marcus Söldner veszi át, aki Wolfgang Bach pénzügyi és vállalatirányítási igazgatóval közösen fogja irányítani a vállalatot.

Axel Berger úgy határozott, hogy több mint húszéves igazgatótanácsi tevékenységet követően, melyből 12 évig az igazgatótanács elnökeként dolgozott, a felügyelőbizottságban folytatja munkáját. Axel Berger 1989-ben kezdett a CarGarantie-nál, és különböző értékesítési vezetői pozíció-kon át jutott el az igazgatótanácsi tevékenységig. Az értékesítésben vég-zett nagyon erősen operatív tevékenysége mellett elsősorban az ismétlődő stratégiai döntései – legutóbb a nemzetközi IWS együttműködés létrehozása – befolyásolták a vállalat sikerét.  A jelenleg 200 millió eurós biztosítási díjvolumennel és több mint 40 gyártói, valamint 23 ezer szakkereskedői együttműködéssel rendelkező freiburgi speciális biztosító, országos vállalatból európai piacvezetővé fejlődött a gépjárműágazat garanciabiztosítási szektorában. A vállalat ma nemzetközi szinten 22 országban van jelen Európában és Ázsiában.

Az igazgatótanács új elnöke, Dr. Marcus Söldner (47) 2,5 éve a Car-Garantie igazgatótanácsának tagja, és igazgatótanácsi tevékenységének megkezdése előtt a nyugat- és kelet-európai, valamint az ázsiai piacokért, továbbá az üzletfejlesztési és marketingterületért volt felelős. A CarGarantie-nál végzett munkáját megelőzően különböző vezető pozíciók-ban folytatott nemzetközi tevékenységet a gépjárműágazatban, többek között az Allianznál, a BMW Csoportnál és a Nissannál.
Mielőtt 2016-ban a CarGarantie-hoz került, a Nissan Global Reinsurance Ltd. ügyvezetőjeként a Nissan garanciabiztosítási üzletágának nemzetközi felelőse volt.

Wolfgang Bach (60) pénzügyi és vállalatirányítási igazgatóként a pénzügyi, a kontrolling, a termékkontrolling, az IT és a humán erőforrás területekért felel. Mivel Axel Berger a felügyelőbizottságban folytatja tevékenységét, Wolfgang Bach további belső területeket vesz át, így például a garancia ügyintézést és a jogi részleget. Mielőtt a CarGarantie-hoz került, különböző igazgatói pozíciókat töltött be a Gothaer konszern-ben.

Az igazgató kifejezett célja az európai piacvezető helyzet további kiépítése. Ennek középpontjában a kereskedői és gyártói együtt-működések bővítése, a garancia és az ügyfélmegtartás szektor további termékeinek fejlesztése, illetve a szervizszolgáltatások további erősítése áll majd.

Axel Berger, az igazgatótanács elnöke (középen), Wolfgang Bach, pénzügyi és általános vezetési igazgató (balra), Dr. Marcus Söldner, értékesítési igazgató (jobbra)